Салата с печено цвекло и козе сирене

Нали знаете онези салати, които са по-скоро основно? Тази е от тях! Но пък е толкова вкусна...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 април 2021

Дори да сте решили да посветите уикенда на виновните удоволствия, със сигурност не бихте искали да пропуснете тази здравословна салата.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За салатата: 500 г цвекло / 200 г рукола / 400 г козе сирене 1/2 ч.ч. ядки

За дресинга: 3 с.л. зехтин / 1 ч.л. балсамов оцет / 1 с.л. кленов сироп / 4 с.л. горчица / сол / черен пипер

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. В предварително загрята на около 200 градуса фурна изпечете цвеклото в алуминиево фолио. След това го обелете и нарежете на дребни парчета.

2. Смесете и разбъркайте добре всички съставки за винегрета, докато не се слеят напълно. Подправете със сол и черен пипер.

3. Поставете руколата в купа, залейте с винегрета, а след прибавете цвеклото, сиренето и ядките. Съставките би следвало да осигурят салата за двама души.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA