Дори да сте решили да посветите уикенда на виновните удоволствия, със сигурност не бихте искали да пропуснете тази здравословна салата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За салатата: 500 г цвекло / 200 г рукола / 400 г козе сирене 1/2 ч.ч. ядки
За дресинга: 3 с.л. зехтин / 1 ч.л. балсамов оцет / 1 с.л. кленов сироп / 4 с.л. горчица / сол / черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. В предварително загрята на около 200 градуса фурна изпечете цвеклото в алуминиево фолио. След това го обелете и нарежете на дребни парчета.
2. Смесете и разбъркайте добре всички съставки за винегрета, докато не се слеят напълно. Подправете със сол и черен пипер.
3. Поставете руколата в купа, залейте с винегрета, а след прибавете цвеклото, сиренето и ядките. Съставките би следвало да осигурят салата за двама души.