Какъвто и да е опитът ви с козунаците, ще искате да хапнете този. Не защото ние го казваме и се стараем да ви изкушим с подходящи снимки, а защото е наистина лесен, вкусен и гарантирано ще накара останалите ви гости за празниците да реагират с "наистина ли го правиш за първи път?".
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 200 мл. прясно мляко (хладко) • 14 г суха мая • 100 г пудра захар • 480 г брашно (пресято) • 2 яйца + 1 жълтък • 200 г масло • 200 г лешници • 150 г шоколад
ОЩЕ ОТ GRAZIA: 37 ЦВЕТНИ ИДЕИ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Комбинирайте млякото, маята и 1 с.л. захар, и разбъркайте за около 5-7 минути.
2. Добавете 75 грама брашно и след това постепенно добавете яйцата, жълтъка, останалата захар и щипка сол.
3. Разбърквайки на ниска скорост, прибавете останалото брашно и 150 г от маслото, докато тестото стане еластично.
4. Покрийте с фолио и оставете на топло за около час и половина.
5. Изпечете лешниците в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това разбийте с кухненски робот и смесете с предварително разтопения шоколад.
6. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и изберете такава форма, че да може да поставите лешнико-шоколадовата паста в средата на козунака.
7. Намажете с яйце и ванилия. Печете за около 35-40 минути до постигане на златист загар.
8. За допълнителен разкош може да добавите заливка от течен шоколад и дребно начупени ядки.