И преди сме ви изненадвали с лесни рецепти за домашен сладолед, но тази ни се стори толкова лека, ефирна, вкусна и неустоима, че нямаше как да я пропуснем... Сигурни сме, че ще ни простите.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 400 мл. кокосово мляко • 3/4 ч.ч. захар • 1/3 ч.ч. кафява захар • 3/4 ч.ч. кашерна сол • 2 пакетчета ванилия • 2 с.л. царевично нишесте • 2 ч.л. екстракт от ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. В средно голяма тенджера сложете кокосовото мляко, захарта и солта. Изсипете ванилията и добавете към сместа. Оставете да заври и разбъркайте до пълно разтваряне на захарта.
2. Поставете царевичното нишесте в друг съд и прибавете около 1 чаша от врялото кокосово мляко към него. Намалете огъня и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти*.
*Разбирате, че е достатъчно плътна, когато покриете задната част на дървена лъжица и плъзнете пръста си по нея. Не трябва да оставя големи следи по пръстите ви.
3. Разбъркайте с екстракта от ванилия и приберете във фризера за около денонощие. След това сервирайте с кокосови стърготини, бисквити и всякакви пресни плодове. Ако пък предпочитате веган вариант, просто заложете на естествения вкус.