Сезонът на дините започна! Страхотните рецепти, с които да го отпразнуваме също са тук.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 2 яйца • ½ ч.ч. пудра захар • 1 ½ ч.ч. бадемово брашно • 1 ч.л. канела • ½ ч.л. сода • 1 кг диня без семки, нарязана с дебелина около сантиметър • 500 г гръцки йогурт • 1 ч.л. мед • 200 г шамфъстък
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПЕРФЕКТНАТА РЕЦЕПТА ЗА ПЕРФЕКТНИТЕ CREPES
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Разбийте яйцата и захарта, докато се получи пухкава и плътна смес.
2. Добавете бадемовото брашно, канелата и содата към останалата част от сместа и печете за около 40 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
3. Оставете блата да изстине и го нарежете на дребни квадратни парчета. Сложете във висока чаша, след това подредете парчета диня и гръцки йогурт, докато запълните съда.
4. Полейте с меда, шамфъстъци и други пресни плодове. Малините са чудесен вариант.
Ето бонус предложение (по-здравословно), което може да пробвате за закуска.