Летен трайфъл с диня и гръцки йогурт

Свеж десерт за още по-свеж съботен следобед. Защото ви обичаме.

Сезонът на дините започна! Страхотните рецепти, с които да го отпразнуваме също са тук.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца  ½ ч.ч. пудра захар 1 ½ ч.ч. бадемово брашно 1 ч.л. канела • ½ ч.л. сода 1 кг диня без семки, нарязана с дебелина около сантиметър 500 г гръцки йогурт1 ч.л. мед 200 г шамфъстък

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПЕРФЕКТНАТА РЕЦЕПТА ЗА ПЕРФЕКТНИТЕ CREPES

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Разбийте яйцата и захарта, докато се получи пухкава и плътна смес.

2. Добавете бадемовото брашно, канелата и содата към останалата част от сместа и печете за около 40 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

3. Оставете блата да изстине и го нарежете на дребни квадратни парчета. Сложете във висока чаша, след това подредете парчета диня и гръцки йогурт, докато запълните съда.

4. Полейте с меда, шамфъстъци и други пресни плодове. Малините са чудесен вариант.

Ето бонус предложение (по-здравословно), което може да пробвате за закуска.

X