Направете си домашна маслинова паста

Приготвя се за по-малко от 15 минути и със сигурност ще се превърне в черешката на... брускетата.

Това е вашето бързо решение за разядка. Особено когато очаквате гости, а идеите ви не са никак много.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

200 г черни маслини без костилки • 1 малка скилидка чесън 8 малки каперси 2 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Пасирайте маслините, каперсите, чесъна и супена лъжица зехтин. Не добавяйте никаква сол.

2. Обработете за около 15 секунди, след това добавете другата супена лъжица зехтин и разбийте отново.

3. Разбирате, че пастата е готова, когато няма никакви парченца чесън и текстурата ѝ не е прекалено гладка.

4. Сервирайте веднага върху пресни брускети. Или изяжте директно, никой няма да ви съди.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X