Сладостта на прасковите контрастира перфектно със солеността на прошутото и синьото сирене, а чашата вино в непосредствена близост до чинията е просто задължителна.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 200 г синьо сирене • 3 праскови • 2 с.л. кафява захар • 200 г прошуто • зехтин, сол, черен пипер, босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Нарежете прасковите, поръсете ги с кафява захар и карамелизирайте.
2. На дъното на чиния поставете резени синьо сирене (моцарела също върши чудесна работа), наредете прасковите, добавете прошутото и микс от зелени салати, ако смятате, че останалите съставки не са достатъчни.
3. Подправете с малко зехтин, сол, черен пипер и босилек.
Ето и още един вариант, който харесахме.