Кулинарен уикенд: Лесен лимонов кейк с шамфъстъци

Този толкова вкусен десерт ще ви накара да преосмислете цялата си философия по отношение на сладкото.

Ако обичате сладките десерти, които не са толкова сладки, значи сте на правилното място.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

50 г брашно 3/4 ч.л. бакпулвер 80 г ситно смлян шамфъстък  кора от 2 лимона 100 г бадемово брашно 150 г масло  150 г пудра захар  3 яйца  гръцки йогурт

55 г пудра захар  сок от 2 лимона  50 г шамфъстък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбъркайте брашното, бакпулвера, смления шамфъстък, лимоновата кора и бадемовото брашно в купа.

2. Смесете маслото и захарта. Разбивайте на средна скорост за около  4 минути.

3. Добавете яйцата едно по едно и бъркайте, докато сместа стане гъста и бледа.

4. Прибавете сухите съставки към течните такива и печете в предварително загрята на около 180 градуса фурна за 40-50 минути.

5. Поставете захарта и лимоновия сок в малък тиган и разбъркайте до пълното ѝ разтваряне. Добавете шамфъстъците и оставете да заври.

6. Залейте вече изстиналия блат с топинга и сервирайте с гръцки йогурт или ванилов сладолед.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X