Печен лаврак с каперси, спанак и сладък картоф

Чудим се какво ще е най-подходящото въведение за тази рецепта и осъзнахме, че няма смисъл от такова.

Димитър Андонов 05 септември 2021

Ако асоциирате вкусната и прясна риба с лятото, вероятно ще искате да приготвите тази бърза рецепта възможно най-скоро.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

2 сладки картофа 3 скилидки чесън 6 с.л. зехтин сол и черен пипер 400 г спанак4 филета от лаврак без кожа2 с.л. каперси 1 с.л. бяло вино

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВИНЕН ШПРИЦ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ЛЕТНИ ВЕЧЕРИ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Смесете сладките картофи и чесъна с 2 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер. Печете за около 15 до 20 минути. Готвенето им ще продължи след това, не се притеснявайте, ако хрупат.

2. Овкусете спанака със същите подправки и запържете за около 2 минути на умерен огън. 

3. Полейте рибата с останалия зехтин, сол и черен пипер. Поставете върху спанака, а отстрани подредете сладките картофи.

4. Печете между 12 и 15 минути до постигане на желания загар. It's ready!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X