Меки тиквени бисквитки с канела и индийско орехче

Затворете очи и си представете най-приятния есенен вкус. Сега ги отворете и ПРАВО КЪМ КУХНЯТА.

Димитър Андонов 17 октомври 2021

Сезонът на тиквите е тук! Първата рецепта, която ще опитаме с тяхно участие - също.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 ½ ч.ч. брашно  1 ч.л. сода за хляб • 1 ч.л. бакпулвер  1 ч.л. канела ½ ч.л. индийско орехче ½ ч.л. сол  1 ½ ч.ч. захар  ½ ч.ч. масло  1 ч.ч. пюрирана тиква  1 яйце  1 ч.л. ванилия  пудра захар (по желание)

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ТОЗИ УИКЕНД

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбъркайте брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта в купа.

2. Захарта и маслото разбийте с миксер на средна скорост. След това добавете пасираната тиква, яйцето и ванилията.

3. Постепенно прибавете сухите съставки и оставете тестото за 3-4 часа в хладилника.

4. Изпечете бисквитките (оформете според желаната от вас големина) в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 11-12 минути.

5. След охлаждане може да оваляте в пудра захар. Или да залеете с шоколад! Прекрасно, прекрасно, прекрасно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X