Трябват ви буквално 30 минути, за да приготвите пене ала водка

Причината за присъствието на алкохола в тази рецепта не е началото на happy hour-а, а фактът, че прави всички вкусове още по-изящни.

Димитър Андонов 19 февруари 2022

Като човек, който откровено не понася водката, въпреки че съм правил опити да я понеса, прекарах известно време от подготовката на този текст в мисли дали той изобщо да стигне до вас. Е, стигна, защото в крайна сметка е интересно предложение.

Ето как да го приготвите, в случай че все още търсите с какво да запълните дневното си меню.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 с.л. масло 3 скилидки чесън доматено пюре  червен пипер 2 с.л. водка сол мащерка босилек

пене (друга паста също ще свърши работа)  250 г готварска сметана 300 г пармезан 50 г чедър

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЯЙЦА БЕНЕДИКТ СЪС СОС ХОЛАНДЕЗ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разтопете маслото и изпържете чесъна, докато омекне, за около 4-5 минути.

2. Добавете доматеното пюре (колкото прецените, че е достатъчно), подправките и сметаната. Оставете сместа да заври.

3. След като вече сте приготвили пастата, изсипете количеството в соса и прибавете водката. Желателно е да сложите и около 100 мл. от водата, в която е варено пенето.

4. Прибавете половината пармезан и бъркайте до пълното му разтапяне. Сервирайте с още пармезан, чедър и пресен босилек.

Фотография: Profimedia, Pexels

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X