It's dessert time! Пухкав кейк с малини и бадеми

Насочете се към кухнята и се заемете с приготвянето на това кулинарно удоволствие.

Димитър Андонов 26 февруари 2022

Снимките между тези редове са напълно достатъчни, за да поискате кейк с малини и бадеми за компания на следобедното си кафе.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ТОЗИ УИКЕНД

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За кейка: 1 ч.ч. брашно  1 ч.ч. бадемово брашно  1 ч.л. бакпулвер  малко сол  60 г масло  1 ч.ч. бяла или кафява захар  3 яйца  1/2 ч.ч. ситно нарязани бадеми кисело мляко  малини  Ягоди или боровинки също биха могли да свършат работа.

За глазура: 1/2 ч.ч. пудра захар 1 с.л. мляко филирани бадеми  Другият вариант е течен шоколад.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Разтопете маслото и го разбийте със захарта. Добавете яйцата.

2. В отделна купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре.

3. Комбинирайте сухите и мокрите съставки. След това прибавете малко кисело мляко и дребно нарязаните бадеми.

4. Сложете половината от тестото във форма за печене, подредете малините и залейте с останалата част от сместа.

5. Печете за около 80 до 90 минути. Проверявайте периодично с клечка за зъби.

6. Приготвянето на глазурата е логично. Смесвате всички съставки за нея и заливате вече охладения кейк. Вариантът с течен шоколад също е страшно вкусен. Поръсете с филирани бадеми.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X