Шакшука с пресни подправки и фета сирене

Представете си традиционния омлет. А сега го забравете, защото днес ще хапваме много по-добрата му версия.

Имате продуктите в шкафа и хладилника си. Остава да имате и желанието да ги приготвите. Ние разказваме как.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 с.л. зехтин • 1 глава лук 3 скилидки чесън  кимион  червен пипер  босилек  3-4 домата  сол  черен пипер  300 г фета сирене  6 яйца  още пресни подправки и сосове за сервиране

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЮБИМАТА САЛАТА НА ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН ЗАПАЛИ TIKTOK

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Сложете дребно нарязания лук в достатъчно голям тиган и гответе, докато омекне. Обикновено отнема между 8 и 10 минути.

2. Добавете чесъна, продължете да разбърквате, заедно с подправките. Тяхното количество може да варира спрямо личните ви предпочитания - ако обичате черен пипер, но не сте фенове на кимиона, може да редуцирате съотношението.

3. Намачкайте обелените предварително домати и ги добавете към сместа. Оставете да къкри, докато се сгъсти - отново между 8 и 10 минути.

4. Прибавете сол, черен пипер и натрошеното фета сирене.

5. Внимателно преместете сместа в подходяща тава и покрийте с яйцата. Сложете в загрята на около 190-200 градуса фурна за между 7 до 10 минути. Може да поднесете с барбекю сос и други пресни подправки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X