Перфектната рецепта за перфектните crepes

Сигурни сме, че нямате нищо против да пренесем слънчева Франция в брънч чиниите този уикенд.

Макар че съставките са предимно сходни, тестото за палачинки е различен тип изкуство от това за crêpes. Докато при първия тип финалният резултат е пухкав, плътен и значително по-тежък, тук ще се насладите на хрупкав, деликатен и толкова приятен френски завършек на следобедното кафе.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. брашно  2 яйца  1 с.л. захар 1⁄4 ч.л. сол 1 1⁄2 ч.ч. прясно мляко 1 с.л. масло пресни плодове пудра захар други "екстри" за сервиране (шоколад, например)

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА НАПРАВИТЕ ТОЗИ УИКЕНД

crepes

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. В достатъчно голяма купа смесете сухите съставки - брашното, захарта и солта.

2. Направете "кладенче" (мразя тази дума, има ли друга?) от брашното и добавете яйцата. Постепенно започнете да добавяте млякото, омесвайки добре. Оставете тестото да престои между 15 и 25 минути на стайна температура. Трябва да забележите леко набухване.

3. Разделете вече готовото тесто на 4 или 5 равни части, и загрейте тиган с масло. You know, колкото повече, толкова повече.

4. Гответе около 2 минути, след това обърнете и продължете за още 1 минута от другата страна.

5. Сервирайте топли с пресни плодове и пудра захар. И още масло, в случай че сте ексцентрици.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA