Бананов хляб, точно навреме за уикенда

Лесен и уникално сочен, този американски кекс ще се превърне в любимия ви.

Рецептата за бананов хляб идва от американските кулинарни списания. Всъщност той не е точно хляб, а ако погледнем нашите български рецепти - вкусен кекс. Приготвя се много бързо и лесно, а това, което го отличава от традиционните печива е, че е много мек и сочен.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 1 1/2 ч.ч. брашно  1 яйце  150 г краве масло  2/3 ч.ч. захар  1 ванилия  1 ч.л. сода 1/2 к.л. сол  3 много, много узрели банана

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ВКУСНОТО ЧЕРЕШОВО БРАУНИ, КОЕТО СТЕ ОПИТВАЛИ

ртгъхуй

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Първата стъпка - разтопете маслото на водна баня, пресейте брашното, намачкайте бананите.

2. Миксер не ви е необходим, можете да разбъркате съставките с вилица. Идеята е да останат цели парченца банан. Разбивате яйцето със захарта и солта, добавяте и разтопеното масло, след което пресятото брашно и содата за хляб, и разбърквате до получаване на хомогенна смес. Накрая добавяте намачканите банани и отново разбърквате.

3. Изсипвате сместа за банановия хляб в намазана с олио форма и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 1 час.

Сигурни сме, че усещате аромата отдалеч. Да ви е сладко!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA