Ако плановете ви за уикенда включват единствено излежаване на терасата (или градината) с коктейл и книга в ръка, нека направим идилията още по-съвършена с рецептата за тези сладки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• какао - 1 ч.ч. • брашно - 1 2/3 ч. ч. • яйца - 3 броя • бакпулвер - 2 ч.л. • пудра захар - 1/2 ч.ч. • захар - 1 ч.ч. • ванилия - 1 бр. • олио - 1/2 ч.ч. • сол - 1/2 ч. л.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: БАНАНОВ ХЛЯБ, ТОЧНО НАВРЕМЕ ЗА УИКЕНДА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавете солта и ванилията.
2. Разбийте яйцата със захарта, след което прибавете олиото и разбъркайте отново.
3. Малко по малко добавете сместа от брашното и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста - и с ръце.
4. Доомесете сместа с ръце, за да се получи гладко тесто. Сложете в хладилника за минимум час.
5. Оформете топки с желаната от вас големина, оваляйте в пудра захар и подредете в тава, след като предварително сте поставили хартия за печене.
6. Печете напуканите шоколадови сладки за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че ако ги оставите за по-дълго време, ще станат твърде сухи.
Да ви е сладко!