Фотография: Pexels.com
С есента идват може би най-вкусните и чакани рецепти с пресни ябълки, тикви, круши и други сезонни плодове.
Без значение дали харесвате (и съответно разполагате с) по-сладки или кисели вариации, рецептата за този ябълков тарт ще промени разбиранията ви завинаги.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: БАНАНОВ ХЛЯБ, ТОЧНО НАВРЕМЕ ЗА УИКЕНДА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 200 г брашно • 150 г овесени ядки • 50 г захар • 9 бр. яйца • 250 мл. прясно мляко • 250 мл. сладкарска сметана • ванилия • 140 г масло • 3 големи ябълки • 100 г захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Пресейте брашното в дълбока купа, прибавете омекналото масло и замесете на ръка.
2. Добавете овесените ядки, 50 г захар, 1 яйце и смесете всичко на ръка, докато не получите гладко меко тесто.
3. На набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 1 см., след това с помощта на точилката го преместете във формата за тарт.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХЕЙ, ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА РЕЦЕПТА ЗА ГОФРЕТИ
4. Отрежете излишното тесто, набодете го с вилица. Печете на 160 °C за 30 минути.
5. През това време в тенджера на котлона загрейте сладкарската сметана, прибавете млякото и ванилията, и разбъркайте всичко.
6. Разбийте 8 жълтъка със 100 г захар и ги прибавете към сметаната. Получената смес сипете върху блата. Печете 45 минути на 120 °C.
7. Нарежете ябълките на тънки листи и ги подредете върху изпечения тарт. Поръсете с кафява захар.
8. Печете ябълковия сладкиш още 10 минути на 180 °C.