Рецепти и фотография: Диана Шингарова, www.gourmetfriday.com
Понзу цитрус соев сос Kikkoman e съчетание от естествено ферментирал соев сос киккоман, лимонов сок и подправки, които създават уникална комбинация от всички вкусове. Сосът придава свежа вибрираща нотка на храната. Идеален е в съчетание с пресни салати, сашими, карпачо и тартар пържоли. Перфектен е и за по-леки и здравословни ястия поради ниското си съдържание на въглехидрати и сол.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 500-600 г сьомга филе • 1 батат • 20 бейби картофа • 4 с.л. зехтин, сол на вкус
За поръсване: • 2 круши нарязани на полумесеци • стрък селъри нарязан на кръгчета • нарязан пресен зелен лук на кръгчета • запечен на сух тиган сусам
Сос: • джинджифил колкото скилидка чесън • 2 скилидки чесън • 2 с.л.мед • 3 с.л. соев сос лайт Kikkoman • 2 с.л. олио от печен сусам • сок от половин лайм • 2-4 с.л. ПОНЗУ цитрус соев сос Kikkoman
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Измийте, обелете и нарежете батата на резени, а бейби картофите разполовете. Овкусете със зехтин и сол. Печете в голяма тава за 25 минути на 180°C. През това време подгответе сьомгата, като също я намажете със зехтин и посолите.
2. Сложете я при зеленчуците и печете до готовност на рибата. Подгответе си дресинга, като нарежете джинджифила ситно и пресовате чесъна. Добавете соев сос лайт KIKKOMAN, меда, сусамовото олио, сока от лайм.
3. Пригответе си чинии, разчупете рибата, добавете зеленчуците, поръсете с нарязан на кръгчета зелен лук и запечен на сух тиган сусам.
4. Поръсете със соса и за финал не забравяйте да добавите ПОНЗУ цитрус соев сос KIKKOMAN. ПОНЗУ ще обобщи вкусовете и ще добави още свежест и умами в чинията ви.
Салата: Опитайте и една много бърза и лесна салата от тънко нарязано зеле, моркови и зелен грах. И тук тайната е отново във вкусния дресинг. Пригответе го, като разбъркате 1/4 чаша ПОНЗУ цитрус соев сос KIKKOMAN, 1 с.л. олио от печен сусам, 1 с.л. печен на сух тиган сусам и щипка сол.
За повече рецепти и вдъхновение посетете www.kikkomania.bg и официалната Facebook страница на Kikkoman Bulgaria.