Лесна и вкусна торта "Наполеон" за следобедното кафе

Това е идеалната рецепта за моментите, когато знаете, че искате нещо сладко, но не знаете какво.

Гергана Димитрова 07 януари 2023

В края на годината масата е била отрупана с баници, баклави, тиквеници и какви ли не тежки храни.

Затова, започваме годината с лека, лесна, но много вкусна рецепта за торта, която може да приготвите както за нечий наближаващ имен ден, така и за следобедното кафе.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

• 4 яйца • 150 г захар • 70 г брашно • 1 л прясно мляко • 150 г краве масло • 1 пакет бутер тесто - 4 кори

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-СОЧНИЯТ СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ, КОЙТО СТЕ ОПИТВАЛИ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Разбийте яйцата и добавете захарта, докато разбърквате внимателно.

2. Прибавете и брашното към сместа, без да спирате с разбъркването, тъй като вървите в посока хомогенна смес.

3. Добавяте и млякото.

4. Сложете сместа на не много силен котлон, бъркате бавно и продължително.

5. След като сместа се сгъсти и заври, свалете съда от котлона и го оставете настрана да се охлади.

6. Изрежете 4 еднакво кръгли парчета от всяка кора на бутер тестото.

7. Правите дупчици по тях с вилица и включвате фурната на около 200 градуса. Слагате всяка кора от тестото във фурната и печете до златист цвят.

8. Ако в тавата има място, може да сложите и частите, които са ви останали от изрязването.

9. След като кремът се е охладил, добавяте мекото масло и разбивате внимателно с миксер до получаване на хомогенна смес.

10. В тавичка слагате първата кора, след което я покривате обилно с крем. Следва втората кора и така, докато накрая не завършвате с крем.

11. За финал, натрошете на ситен прах останалите парченца от изрязаното тесто и ги посипете върху последния слой крем, както и отстрани на тортата.

12. Оставяте да стегне 4 часа в хладилник.

Фотография: Profimedia

X