В края на годината масата е била отрупана с баници, баклави, тиквеници и какви ли не тежки храни.
Затова, започваме годината с лека, лесна, но много вкусна рецепта за торта, която може да приготвите както за нечий наближаващ имен ден, така и за следобедното кафе.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 4 яйца • 150 г захар • 70 г брашно • 1 л прясно мляко • 150 г краве масло • 1 пакет бутер тесто - 4 кори
ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-СОЧНИЯТ СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ, КОЙТО СТЕ ОПИТВАЛИ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Разбийте яйцата и добавете захарта, докато разбърквате внимателно.
2. Прибавете и брашното към сместа, без да спирате с разбъркването, тъй като вървите в посока хомогенна смес.
3. Добавяте и млякото.
4. Сложете сместа на не много силен котлон, бъркате бавно и продължително.
5. След като сместа се сгъсти и заври, свалете съда от котлона и го оставете настрана да се охлади.
6. Изрежете 4 еднакво кръгли парчета от всяка кора на бутер тестото.
7. Правите дупчици по тях с вилица и включвате фурната на около 200 градуса. Слагате всяка кора от тестото във фурната и печете до златист цвят.
8. Ако в тавата има място, може да сложите и частите, които са ви останали от изрязването.
9. След като кремът се е охладил, добавяте мекото масло и разбивате внимателно с миксер до получаване на хомогенна смес.
10. В тавичка слагате първата кора, след което я покривате обилно с крем. Следва втората кора и така, докато накрая не завършвате с крем.
11. За финал, натрошете на ситен прах останалите парченца от изрязаното тесто и ги посипете върху последния слой крем, както и отстрани на тортата.
12. Оставяте да стегне 4 часа в хладилник.
Фотография: Profimedia