Френските макарони са онази малка, но много сладка хапка, за която всеки мечтае от време на време. Особено в студените следобеди, в които имаме нужда нещо да оправи настроението ни.
Всички знаем, че това е една тридиционно френска рецепта, но знаехте ли, че през 16-ти век макароните най-вероятно са донесени във Франция от Италия. Там те са се правили във венециански манастири.
Въпреки това, на французите е заслугата десертът да стане толкова известен и като цяло сладкарството да добие такива мащаби.
Представяме ви една рецепта за френски макарони с домашно сладко и бял шоколад, която няма да ви остави безпристрастни.
За да ви се получат макароните единственото условие е да си познавате много добре фурната, за да не се начупят от прекалената горещина.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За макароните:
• 200 г. пудра захар • 110 г. бадемово брашно • 4 бр. яйца • 40 г. захар • 2 ч.л. какао на прах • 2 ч.л. домашмо сладко по избор • хранителна боя по избор - няколко капки
За ганаша:
• 1 ч.ч. бял шоколад • 100 г. сладкарска сметана
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ ОТ КОЗУНАЧЕНО ТЕСТО
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За макароните:
1. В купа разбърквате захарта и бадемовото брашно.
2. След това в друга купа разчупвате белтъците, разбивате ги и постепенно добавяте захарта. Важно е белтъците да са разбити на сняг.
3. Смесвате двете смеси и пак разбърквате на ниска степен.
4. Добавяте какаото на прах, домашното сладко, боята и разбърквате на ниска степен до хомогенна смес.
5. В тава слагате хартия за печене, на която поставяте малки топченца от сместа с помощта на шприц.
6. Оставяте ги във предварително загрятата фурна на 150 °C за около 20 минути.
За ганаша:
1. В купа сипвате течен бял шоколад в сгорещената сметана и разбърквате.
2. След като френските макарони са готови, слагате малко от ганаша между два макарона и ги слепвате.
Да ви е сладко!
Фотография: Pexels.com