Покрай празниците ви предлагаме една страхотна рецепта за Шоколадов тарт с гениален пудинг - най-новото попълнение в асортимента пудинги с варене. Той съдържа смляна истинска шушулка бурбонска ванилия и е в колаборация с любимия литературен герой на хиляди български деца - Феята от захарницата Ванилия. Петте книги за феята имат тираж от над 100 000 броя и смело може да предизвикате малките кулинари у дома да се присъединят към направата на десерта. Хем забавно, хем вкусно!
ШОКОЛАДОВ ТАРТ С ГЕНИАЛЕН ПУДИНГ
Необходими продукти:
200 г краве масло (студено)
4 с.л. захар
350 г бадемово брашно
50 г какао премиум Dr. Oetker
100 мл вода (студена)
За крема:
1 пакет Гениален пудинг Dr. Oetker
500 мл прясно мляко
30 г захар;
За украса:
100 г малини, няколко бисквити
Начин на приготвяне:
Смесете маслото, нарязано на кубчета, с брашното, какаото, захарта и солта и хубаво намачкайте с пръсти продуктите до получаване на едри трохи. Към тях постепенно прибавете водата и омесете тесто. Оформете тестото на диск върху леко набрашнен плот, увийте го в домакинска хартия и го оставете в хладилник за час.
Охладеното тесто разточете между два листа хартия за печене до размера на тавата за тарт, разстелете го в нея и го оставете в хладилника за 15 минути. Надупчете тестото с вилица, постелете хартия за печене върху него и отгоре ѝ изсипете бобови зърна, които ще помогнат блатът да се изпече равномерно. Печете 15 минути в загрята на 180°С фурна. Извадете тавата, махнете хартията с боба и печете за още 15 минути.
Оставете готовия блат да изстине напълно и през това време сварете пудинга според указанието на опаковката. Изсипете готовия крем, докато е още топъл, върху шоколадовия блат и приберете тарта в хладилника за няколко часа. Украсете с малини, бисквитки и карамел.
Тази изкусителна рецепта приготви Таня Донева от кулинарния блог "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов". Още идеи и рецепти за сладкиши на www.oetker.bg/.