Фотография: Profimedia
Емблематичната Одри Хепбърн е известна с таланта си, вечната си елегантност и филантропските си усилия, но също така и с кулинарните умения. Нещо повече! Тя има страст към простото готвене.
Затова и днес решихме да ви предложим нейната лятна салата с праскови, която се състои само от 4 съставки и смело можем да кажем, че е перфектната мързелива рецепта за този горещ сезон.
Намерена в книгата Audrey At Home: Memories of my Mother’s Kitchen – написана от нейния син Лука Доти – тази супер проста рецепта се смята за едно от любимите летни ястия на Одри.
Необходими продукти:
- 6 праскови;
- лимон;
- мента;
- захар
Начин на приготвяне:
Приготвянето на това ястие е супер просто. Първо обелете шест праскови и ги нарежете на филийки. Изсипете ги в купа със захарта (според вашия вкус) и сока от един лимон и ги оставете да престоят един час. След като часът изтече, покрийте плодовете с пресни листа от мента и ги сервирайте!