Най-вдъхновяващите профили за интериорен дизайн в Instagram

Нямате нужда от огромен бюджет, за да преобразите дома си.

Ася Иванова 05 юли 2024

Фотография: Pexels.com

Instagram е един от най-достъпните източници на интериорно вдъхновение и можем да сътворим чудеса с доста бюджетни варианти.

Често най-полезните акаунти в Instagram не се управляват от професионални дизайнери с неограничени бюджети и можем да станем свидетели на реализиране на идеи, подходящи за собствения ви дом. Най-вдъхновяващите визии често се подготвят от хора, които демонстрират, че невъзможното е възможно и не се нуждаете от сериозна банкова сметка или специална квалификация, за да декорирате впечатляващ дом. 

Instagram акаунтите по-долу са чудесна отправна точка за творчески съвети, разумни покупки и даване хакове, за постигането на страхотни интериорни решения.

@cotedefolk

Вярваща в красотата на несъвършеното, интериорният дизайнер Софи Роуел има страст да спасява и трансформира мебели, които другите дизайнери може да пренебрегнат. Именно това прави нейният Instagram пълен с творческо вдъхновение за декориране. Например, как бихте могли да направите една стая да изглежда напълно различна, като преработите или преместите съществуващите си мебели, или как да използвате антики и материали втора употреба по наистина необичайни начини.

 

@swike

Базираната в САЩ интериорна дизайнерка Сара Вайхел, основател на Swike Design, не се взема твърде насериозно, когато дава до болка честно мнение относно префърцунените декоративни тенденции. За сметка на това тя дава онова решение, което всички ние се надяваме да намерим в Instagram, като съвети как да намерите алтернатива на определени визии, като дори дава насоки за различни находки във Facebook Marketplace, както и любими магазини за пазаруване.

 

@alisoncoldridge

Лайфстайл редакторът Алисън Колдридж притежава прекрасен дом в Уинчестър и нейният акаунт в Instagram показва красотите, които тя е сътворила у дома. Именно кадрите, които помества в социалната мрежа, ни служат за вдъхновение за интериора. Освен това тя дава съвети за всичко - от стилизиране на рафтове до декориране на бебешка стая и как успешно да съчетаете цветовете. 

 

@deorling_

Това е един от акаунтите, които показват изцяло реновирана къща от 1859 г. Стилната викторианска къща претърпя пълна трансформация, което е доказателство за решимостта на Джесика Хортън и нейния партньор да спестят пари от всичко и да се научат да правят всичко сами - от полагане на паркет до подмяна на дограма. Вижте техните запазени акценти са наистина вдъхновяващи визии преди и след тренсформацията.

 

@my.life.in.colour

Стилистът и творчески консултант Джилиан Лоли наскоро се върна в родния си Корк след две десетилетия, усъвършенстваща занаята си в Калифорния. В сегашния си дом под наем Джилиан е приложила характерния си колоритен, многослоен стил, като е заложила на ефектни, но и евтини предмети като ретро картини, тактилни одеяла и диван IKEA . Резултатът е вдъхновяващ урок за това как значително да подобрите визията на дома си, без това да ви коства огромен бюджет.

 

@harrisvintage

Има много причини да следвате стилистът и креативен директор Кейтлин Кофи, която живее и твори в Тексас. Не на последно място са нейните енциклопедични познания по дизайн, но и способността й да представя страхотни изгодни дизайнерски находки, които открива по време на разпродажби на имоти и магазини за втора употреба.

 

@madhoney.london

Представяме ви още един профил, който показва трансформацията на един дом в място, което да вдъхновява над 11 хиляди души. Именно толкова са последователите на Мадс Монтагю-Андрюс, която е създател на марката за скулптури по поръчка - Studio Bust. В своя профил тя споделя моменти от процеса на преобразяването на селския си дом с достъпни предмети, които е купила или поръчала, за да го накара да се чувства като неинто съкровено място. Дори ако търсите идеи за създаване на богато украсени кухненски кътове, впечатляващи балдахини за легла "направи си сам" или забавни начини за декориране на закуските за децата у дома, то това е вашето място.

X