Ретроградният Меркурий се завърна

Неприятният период ще премине през две зодии и ще трябва да насочим усилията си в два аспекта.

Ася Иванова 05 август 2024

Фотография: Pexels.com

Ретроградният Меркурий се завръща отново, създавайки хаос след себе си. Това ще продължи до 28 август.

Тази планета контролира всичко - от имейли и текстови съобщения до договори и планове за пътуване. Тя управлява комуникацията, технологиите, транспорта и дори търговията. Така че не би трябвало да ни изненадва, че когато тази планета стане ретроградна, всичко в тази насока се обърква и става нестабилно.

Този ретрограден Меркурий ще се окаже доста интересен, тъй като ще започне да се движи назад в знака на Дева до 13 август и след това ще се върне в огнения Лъв. Така че, в известен смисъл тази ретроградност ще премине в две действия. Дева е господар на организацията, яснотата и обмислената комуникация, но в този период всичко това може да се обърка и до доведе до обсесивно прекалено мислене и придирчивост, което води до ненужен стрес и неправилно общуване. Рутинните задачи може да се случват с херкулесови усилия, а желанието всичко да е както трябва може напълно да има обратен ефект, причинявайки повече хаос, отколкото спокойствие.

И точно когато мислите, че свиквате с този вид енергия, всичко отново се обърква. На 13 август Меркурий се връща обратно в Лъв, където всичко присъщо за този знак като грандиозни жестове, смели декларации и безстрашна креативност, ще доведе до прекомерна драма и неразбиране, които наистина ще ви се струват, че са по-големи от живота. Вместо ясна и уверена комуникация, очаквайте погрешно интерпретирани съобщения, смесени сигнали и сблъсъци на егото. Точно така, пригответе се за раздути конфликти и емоционални изблици заради неразбирателство и обиди. Ретроградният период може да ни накара всички да се почувстваме като в капан на сапунена опера, пълна с драматични ситуации, страстни речи и прекомерни сривове.

Но как да оцелеем по време на ретрограден Меркурий?

Въпреки че ретрограден Меркурий е синоним на бедствие, хаосът, който създава, всъщност е напълно управляем с малко далновидност. През следващите седмици бъдете особено бдителни с вашата комуникация — проверявайте по два пъти за правописни грешки и се уверете, че съобщенията ви отиват при правилния човек. Оставяйте си достатъчно време за пътуванията ви, подгответе се за възможни технологични сривове и щателно преглеждайте всички проекти и договори, преди да ги подпишете. Като се замислите, това не е толкова сложно, нали?

За първата половина на ретрограден Меркурий - докато Меркурий се движи назад в Дева - основното предизвикателство е да запазите хладнокръвие. Устоявайте на желанието да мислите прекалено много, да анализирате прекалено много и да се преувеличавате. Вместо това, се осланяйте на методичния подход на Девата: забавете темпото, поемете дълбоко въздух и анализирайте важните решения.

След това, когато ретрограден Меркурий се върне обратно в Лъв, се съсредоточете върху своите реакции. Пламенната, експресивна енергия на този знак може да превърне и най-дребните недоразумения в истински проблеми, ако не сме внимателни. Така че останете здраво стъпили на земята, контролирайте реакциите си и не забравяйте, че не всяка малка грешка или неуспех трябва да е краят на света. 

Кой ще бъде засегнат най-много?

Не се съмнявайте, че всички ще бъдем повлияни от влиянието на ретроградния Меркурий, но то ще бъде най-сериозно усетено при всеки, който има рожден ден през август.

Не забравяйте, че ретроградният Меркурий може и да бъде малко неприятен, но всичко опира до перспектива. Използвайте това време, за да забавите темпото, да преоцените и прецизирате областите от живота си, които се нуждаят от малко повече внимание. Ако се поучите от уроците на тази ретроградност, ще излезете от този период по-издръжливи и по-добре подготвени за всичко, което се изпречи на пътя ви включително, още по-безпрецедентни събития.

X