Новата колекция на H&M: празник на нашата идентичност и свобода

Ася Иванова
Ася Иванова 30 август 2024

Фотография: H&M

Новата колекция на H&M за есен-зима 2024 е истински празник на индивидуалността и свободата при всеки един от нас. Тя отбелязва обновяване на модния дух на марката.

Със своите богати тонове, впечатляващи детайли и дизайнерски акценти върху силуетите, тази колекция е особено специална за H&M. A/W 2024 ще бъде налична ексклузивно онлайн на hm.com от 12 септември 2024 г.

H&M - есен/зима 2024

"Тази колекция е заредена със специално вдъхновение и висококачествени материали. Кожата, плетивата и блестящите елементи – всички тези модели демонстрират модния потенциал на H&M. Всичко е създадено с мисъл за забележителни дрехи: истинските икони на гардероба. Тази колекция позволява на модата да заблести," споделя Eliana Masgalos ръководител дизайн дамска мода на H&M.

H&M - есен/зима 2024

Всеки модел в колекцията съчетава различни истории и вдъхновения: вечния блясък и универсалността на дизайна от средата на века, дълбоките и изтънчени тонове на дърво и ретро интериори, непреходния чар на калифорнийските филмови звезди. Колекцията улавя цикъла на стиловете през десетилетията – от 20-те и 60-те, до 90-те и до днес.

H&M - есен/зима 2024

Колекцията A/W 2024 отразява това богатство и разнообразие: тя включва множество музиканти, модели и културни лидери. Създадена от фотографа Sam Rock и режисьора Albert Moya, тя е празник на модата, на индивидуалността и личния стил. Кампанията е смела, чиста, модерна и силна. Многообразието от съвременни икони – Charli XCX, Arca, Lila Moss, Ajus Samuel, Loli Bahia, Wali Deutsch, Okay Kaya, Bibi Breslin, Alewya, Sage Elsesser, Sega Bodega и Lux Gillespie – отразява това, че H&M винаги е подкрепял връзката между страхотната мода и себеизразяването.

H&M - есен/зима 2024

Моделите са изключително изискани. Настроението от средата на века е видимо в дизайна на костюмите, включително широките сака и мини полите. Има нотка на винтидж блясък: мъниста и шипове украсяват плетива, кожени и мрежести рокли. Кожените и велурени материи допълват усещането за лукс, прилягайки като втора кожа. Плетивата включват костюми от разтеглива вълна, както и задължителните жилетки и къси панталони. Цветовата палитра варира от карамелени нюанси до наситен махагон, с тъмночервено и зелено, които добавят емблематичен завършек, а черното и бялото действат като отличителни акценти. Аксесоарите включват обувки на ток със заоблен връх, обувки с шипове и пухкави чехли, докато чантите са елегантни и модерни. Бижутата варират от минималистични и геометрични до нестандартни и естествени. Коланите завършват визията, подчертавайки извивките и излъчването на уверена женственост.

H&M - есен/зима 2024

За мъжете настроението на класическата мода, съчетана с блясък, продължава. Костюмите в тъмночервени или студени стоманени тонове се съчетават с актуалните модели, като кожен тренч или блестящо яке от туид с нишки от лурекс. Елементите съчетават духа на практичността и индивидуалността – послание, което е в основата на философията на H&M за страхотна мода, достъпна за всеки.

H&M - есен/зима 2024

"Тази колекция е празник на нашата идентичност и потвърждение, че H&M винаги поставя страхотната мода на преден план. Тя символизира свободата, която модата носи, и насърчава свободното себеизразяване – всеки участник внася свой собствен стил и уникална интерпретация на облеклата. Посланието е ясно: различието е сила," казва от своя страна Jörgen Andersson, креативен директор в H&M.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA