Мека сила от Никола Гескиер и Louis Vuitton

Ася Иванова
Ася Иванова 02 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Дългоочакваното шоу на една от най-известните модни марки в света - Louis Vuitton, представи нов поглед за пролетта и лятото на 2025 г. 

"Мека сила" - така дизайнерът на Louis Vuitton Никола Гескиер описва своя подход относно новата си колекция. "Решихме, че би било много интересно да разчупим границите и да се опитаме да дефинираме архитектурата в плавност, сила в ефирност и как можете да предизвикате този мощен силует, но в движение", споделя Гескиер.

Той се фокусира върху изключително леки материи и текстури, които карат якетата да приличат повече на блузи, палтата - на халати, а полите... на шал. Гескиер бе добавил сребристи украшения, които намигнаха към научната фантастика. А сред моделите се открояваше панталон с един крачол, с което дизайнерът покава, че все още има смелост.

Разбира се, имаше и огромна доза разкош. Роден във френската долина на Лоара, дом на много кралски дворци, Гескиер признава, че именно оттам черпи голяма част от вдъхновението си. Това се забелязва и в колекцията му с акценти с много бухнали ръкави и щедри пеплуми на якетата, които наподобяваха блузи. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA