В ателието на Dior

Звездите обичат да носят Haute Couture.

Тита Найденова 09 октомври 2024

Фотография: Dior; Profimedia

Големите филмови събития отдавна са идеална възможност модните империи да представят един от последните трендове, който се радва на голям интерес – ръчно изработените материи, елементи и детайли по couture творенията на водещите им дизайнери.

И докато в социален план това е умението да изпъкнеш с поведение, жестове и стил, в модата е дарбата на екипите да сътворяват с ръце онова, което не може да бъде постигнато с помощта на машина. Dior използва все по-често практиката, позната като savoir faire, в маркетинг стратегията си. Сухейла Якуб, Аня Тейлър-Джой и Дженифър Лорънс са перфектното доказателство, че допълнителният елемент на съвършенство никога не е излишен.

СУХЕЙЛА ЯКУБ

Изискват се талант и силно излъчване, за да се откроиш до Зендея, Ребека Фергюсън и Тимъти Шаламе на премиерата на "Дюн". Сухейла се справи перфектно с тази задача. Като бивша гимнастичка, тя познава добре способностите на тялото и ги използва блестящо не само на снимачната площадка, но и на червения килим. В умението ù да привлича погледите се убедиха фотографите и почитателите на седмото изкуство в Кан. А след сензационния успех на продължението на футуристичната приказка, предложенията за нови роли в киното не закъсняха.

АНЯ ТЕЙЛЪР-ДЖОЙ

Въпреки че филмът, който актрисата представи в Кан – "Фюриоза: Сага за Лудия Макс", да не пожъна успеха, който филмовото студио и продуцентите очакваха, присъствието ù винаги грабва като магнит. От две години екипът на Dior облича Аня и обикновено фестивалите и големите филмови церемонии са местата, за които залагат на savoir faire. Причината е, че перфектната фигура на Аня е подходяща за много експерименти не само в областта на материите и аксесоарите, но и в линиите, които подчертават тялото, ръста и излъчването.

ДЖЕНИФЪР ЛОРЪНС

Дженифър Лорънс следи всеки етап от изработването на дрехите, които облича. От няколко години тя е в почетния списък на Dior и се радва на персонално внимание и рокли, чиито елементи са изработени на ръка. В ателието на модната къща обичат времето, прекарано с нея, защото звездата от "Игрите на глада" винаги разказва интересни моменти от снимките на актуалната филмова продукция, с която е ангажирана, или споделя повече за своите парижки открития. В присъствието на личния си стилист Джейми Мизрахи, която облича още Кейт Хъдсън, Меган Маркъл и Адел, Дженифър проследява изработването на тоалета и прави пробите, които на по-късен етап задължително я превръщат в кралица на червения килим.

X