Защо Хайди, Кендал и Жизел пропуснаха шоуто на Victoria's Secret?

Ася Иванова 17 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Шоуто на Victoria's Secret предизвика истинска вълна от емоции и ангелите, които видяхме на модния подиум, ни накараха да се размечтаем.

Всички говореха за завръщането на звезди като Адриана Лима, Тайра Банкс, Ева Херцигова, Даутцен Круз и в голямата еуфория, не се замислихме кои бяха ангелите, пропуднали най-голямото модно събитие на сезона.

29-годишната Джиджи Хадид откри шоуто в розов сатенен костюм и ангелски крила, докато 50-годишната Тайра Банкс го закри с фойерверки, облечена в блестящ черн клин, сребрист корсет и сребристо наметало. Имена като Хайди Клум, Кендал Дженър и Жизел Бюндхен обаче липсваха. Какви са причините за това отсъствие?

Хайди Клум

Клум става ангел на Victoria's Secret през 1999 г. и дефилира с техните изящни модели до 2010 г. След като модният лейбъл обяви ребрандирането си, в австралийското токшоу The Project Клум сподели, че е "крайно време" за големи промени в модната индустрия. "Като модел отиваш там, щастлив си, че имаш работа… правиш каквото ти се каже. Но накрая, гледайки всичко това сега, си казвам, че е крайно време за промяна. Но това отнема твърде много време." От 2022 г. Хайди е посланик на марката за бельо Intimissimi, което я възпрепятства да работи с други марки бельо.

Жизел Бюндхен

Жизел Бюндхен е в ролята на ангел на Victoria's Secret от 1999 до 2006 г. Преди две години тя признава, че работата й за лейбъла е била голямо забавление, но едновременно с това се е чувствала много "неудобно" от разголените тоалети. "Винаги се уверявах, че гърбът ми е покрит, защото ми беше неудобно да дефилирам по гол задник и да ме гледат от горе до долу."

През 2023 г. Бюндхен се събра с Наоми Кембъл, Емили Ратайковски, Хейли Бийбър, Адриана Лима и други модели за кампанията на марката - Icons. През 2020 г. обаче тя заяви, че се оттегля от модния подиум и няма намерение да се връща. Няма против обаче да снима фотосесии.

Миранда Кер

Миранда Кер се присъединява към Victoria's Secret през 2007 г. През 2013 г. обаче договорът й не е подновен, а запознати коментират, че причината е, че тя е доста "трудна" за работа. В момента Кер е фокусирана върху бизнеса си, козметичната марка Kora Organics и мебелната линия One Kings Lane. Тя също така е майка на четири деца и предпочита да прекарва повече време с тях.

Кендал Дженър

Дженър направи своя дебют за Victoria's Secret през 2015 г. Тя се появи отново през 2016 г. за шоуто им в Париж, но през 2017 г. пропусна шоуто в Шанхай заради договора си с марката за бельо La Perla. На следващата година обаче се завръща, заедно с Джиджи и Бела Хадид, тъй като договорът й вече е изтекъл.

В момента Дженър има договор с Calvin Klein Underwear и вероятно е подписала клауза, която й пречи да дефилира за Victoria's Secret.

Карли Клос

Клос става ангел на Victoria's Secret през 2013 г. и прекратява договора си през 2015 г. Две години по-късно явно е променила мнението си,тъй като се завръща на модния подиум през 2017 г. и през 2018 г. След година обаче, тя споделя с британския Vogue, че решението й да прекъсне връзките си с VS е свързано с нейните феминистки убеждения.

В момента Карли е заета с работата си върху своята програма за кодиране, Kode with Klossy, и е домакин на шоуто Project Runway. Също така е майка на две малки момчета, на които отделя голяма част от времето си.

X