Принцеса Ана е вдъхновението на новата мъжка колекция на Fendi

Седмицата на мъжката мода в Милано започна.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 януари 2024

Фотография: Profimedia

Кралският двор за пореден път служи за вдъхновение на модните специалисти. Този път дизайнерката на Fendi - Силвия Вентурини, признава, че новата й колекция с мъжка мода е вдъхновена от британската принцеса Ана и нейния усет и умение да съхрани своята женственост, носейки униформа.

На Седмицата на мъжката мода в Милано, Fendi показа богата визия при палтата, като силуетът за сезон есен-зима 2024-2025 се определя от кожени ризи и клоширани панталони. Цветовата гама на Вентурини е в кафяво, сиво, синьо и горчица. Марката показа и плетива, килтове и вълнени панталони на карета, които слагат край на границата между мъжественост и женственост, между аристократичен и уличен стил.

"Харесва ми идеята да разчупя бариерата между дамската и мъжката мода, тя вече не трябва да съществува", категорична е Вентурини. При вечерното облеклоса характерни костюмите от меки материи, палта, прозрачни дрехи и доза блясък. Вентурини подчертава, че колекцията ѝ мъжка мода е създадена с идеята за наследственост и дълголетие. "За да може да използваме дрехите през целия си живот, а не да ги изхвърляме".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA