Fashion Inspiration: назаем от скандинавските момичета

Даваме ви няколко модни урока, които ще обогатят стила ви.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 септември 2024

Фотография: Pexels.com

Ако сте сред момичетата, които обожават модата, то със сигурност следвате редица инфуленсъри и блогъри, от които черпите вдъхновение за своя ежедневен стил. Сигурни сме, че сред тях имате поне няколко скандинавски модни икони.

Отдавна сме станали свидетели на страхотни модели, представени на Седмицата на модата в Копенхаген, която вече е сочена като достоен конкурент на тези в Париж, Ню Йорк и Милано. Същото се отнася и до street стила, който не може да бъде определен или сложен в рамка. В него присъстват както изчистени и класически силуети, така и авангардни аксесоари, нетипични комбинации от принтове и материи, и още, и още... Все пак установихме пет основни урока, които научихме от тях/

Чантата говори много

Нито една визия не е завършена, ако с нея чантата не се откроява. Chanel, Gucci, Louis Vuitton може и да са на почит, но във визиите им често откриваме и творения на достъпни марки или персонализирани DIY находки. Стига чантата да разказва история и да символизира "стилен бунт" на фона на останалата част от облеклото, тя е достатъчно добра за тях, независимо от цената й. 


Култът към очилата

Слънчевите очила са на почит сред скандинавските момичета. Тяхната философия? Колкото по-стилни, толкова по-добре! Те никога не пренебрегват този аксесоар, който често е животоспасяващ в дните, в които 8-те часа сън са истински мираж. 

Спортен шик

Не можем да твърдим със сигурност дали те са първите, издигнали спортните обувки на пиедестал, но е факт, че максимално се възползват от този тренд. Скандинавките носят маратонки с абсолютно всичко - от очевидния деним през строгия костюм от две части. Суичърите, спортните долнища и горнища с качулка също са на почит. 

Цветовете са на почит

Ако има нещо, от което скандинавките не се боят, това са ярките цветове и принтове. Носят ги самостоятелно, миксират ги с графични мотиви и щампи, под формата на аксесоари и връхни дрехи. И всичко това, независимо от сезона!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA