Аbout Your Hair: Възстанови косата с кератинова терапия

Ася Иванова
Ася Иванова 01 октомври 2024

Фотография: Inspire

След горещите летни дни косата ни се нуждае от малко глезене, за да възвърнем здравината и блясъка й.

За целта може да направите цялостна реконструкция на увредения косъм и възстановяване на изгубения кератин. Това се случва с професионалната терапия Repair на About Your Hair от единствената бизнес клас фризьорска верига Inspire. Можете да запазите час в салоните inspire онлайн 24/7 на inspirebg.com или да пишете в Инстаграм.

Диагностика

Причини: Загуба на кератин, дегенерация и нарушена структура на косъма, скъсани кератинови нишки и витаминен дисбаланс, вследствие на химична обработка, неправилно третиране или физически травми. Косата е подложена ежедневно на стрес и негативно влияние от три страни:  външната среда (прах, UV лъчи, климатик); често и неправилно третиране с агресивни процедури (продукти) и топлинни уреди (стилизанти, преса, маша); вътрешни фактори - лекарства, стрес, нездравословен начин на живот. Всички те оказват отрицателно влияние и неименуемо водят до изтощаване в лека степен, увреждане или до тежка дегенерация на косъма.

Кератинът е най-важният градивен елемент на косъма, придаващ гладкост и здравина. Когато е нарушен, кутикулата на косъма става пореста и не задържа влага, в резултат на което косата е суха. безжизнена, накъсана, а връхчетата се разделят.

Фокусирано действие на терапия Repair

Мощен двуфазен комплекс за реконструкция и възстановяване на скъсаните нишки и възвръщане на еластичността, гладкостта и здравината на косата. Благодарение на иновативната SMART технология във формулата, активните съставки интелигентно и целенасочено локализират най-увредените участъци в косъма и се насочват приоритетно към тях. Интензивният концентрат спомага за заглаждане на кутикулите и запечатване (ламиниране) на косъма, като в същото време предотвратява появата на цъфтежи. Формулата има заглаждаща (ламинираща) функция за лесно разресване, копринено усещане и сатенена гладкост на косата. Кератиновият комплекс укрепва и подсилва косата от корена, правейки я осезаемо по-здрава и плътна. Това е възможно благодарение на специално проектирана наномолекула, която капсулира уплътняващите свойства на съдържащия се в нея кератин и допълващи съставки и придава на косата здравина и устойчивост.

Стъпки в терапията

Inspire

Стъпка 1: Диагностика на косата с микрокамера

Всeки протокол грижа в салони Inspire започва с точен анализ на състоянието на скалпа и косъма чрез компютърна диагностика с микрокамера или т.нар. трихограма, която е напълно безплатна и включена в стъпките на ритуала. Анализът дефинира състоянието на скалпа и косъма, посочвайки проблемните области и конкретните нужди на косата.

Inspire

Стъпка 2: Нежно почистване на скалпа

Релаксиращ точков масаж, премахващ натрупаното напрежение в слепоочията и главата, последван от нежно измиване на скалпа и косата с изключително деликатния шампоан-грижа на About Your Hair. Сравним по нежност с бебешките продукти, той ще отстрани замърсяванията и натрупаните остатъци от продукти, без да е агресивен към чувствителния скалп и цвета на косата.

Inspire

Стъпка 3: Реконструкция на косъма с ампула Repair

Апликиране на ампулата със следващо поколение хидрализиран кератин за възстановяване на изгубения кератин в косъма. Благодарение на иновацията в комплекса Pro-Keratin активните съставки във формулата интелигентно и целенасочено локализират увредените участъци в косъма и се насочват към тях приоритетно, запълвайки микрокухините.

Inspire

Стъпка 4: Запечатване на терапията

Дълготрайното действие на активните съставки се осигурява чрез запечатване с професионална грижа-маска. Концентрираната маска има укрепваща и регенерираща функция, като, възстановява липидния слой на косъма чрез мощен комплекс от серемиди и заключва действието на Repair. Обгръща всяка фибра с чувствен аромат на уникален френски парфюм.

Inspire

Стъпка 5: Финиш с арганово олио Deluxe Oil и парфюм за коса Inspire

Финалният акорд на терапията е поставянето на подхранващо Арганово олио Deluxe Oil на основата на ценни масла, добавящи блясък и копринен финал. Прибавяме изтънчената парфюмна композиция за коса Inspire с аромат от висок клас и завършваме със сешоар по избор.

Активни съставки

КERESTORE 2.0 - това е следващо поколение естествен хидролизиран кератин, който се свързва отлично със собствения кератин на косата. За разлика от използвания досега в козметиката за коса кератин това ново поколение кватернизиран кератин пренася биомиметиката в ново измерение като оптимално бързо и лесно възстановява увредената коса, ламинирайки косъма в цялост. Благодарение на своята интелигентна функция за ефективно локализиране на проблемни участъци в косъма KERESTORE 2.0 селективно се насочва към най-увредените зони на косъма и ги възстановява в дълбочина. Важна нова характеристика на хидролизирания кератин е обратната му разтворимост с вода, което подобрява неговата субстантивност и му позволява да осигури дълготрайно възстановяване на увредена коса и продължаващо действие на ампулата дори и след измиване. Възстановява с еднаква ефективност както третирана, така и химически нетретирана коса.

CRODAMOL™ е естествен хидратант, извличан от тропическа палма. Заради основната си функция е известен като съставки за ежедневна термозащита, предпазвайки косъма от накъсване, изсушаване и увреждане при употреба на сешоар, преса или външни агресори.

ВИТАМИН А е антиоксидант, необходим за синтеза на колаген. Действа в основния слой на епидермиса на кожата като работи активно за нейното заздравяване и пълно възстановяване.

ВИТАМИН В3 подобрява еластичността на косата, ограничавайки цъфтящите краища и накъсването. Стимулира кръвообръщението и осигурява на космените фоликули основни хранителни вещества, подсилвайки косата отвътре. Спомага за забавяне процеса на стареене и предотвратява преждевременно побеляване на косата чрез увеличаване на производството на меланин.

ВИТАМИН Е има хидратираща функция, подхранва и защитава косъма от загуба на влага и му придава лъскавина и еластичност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA