Защо трябва да ексфолирате кожата на главата

Ася Иванова
Ася Иванова 27 август 2024

Шансът да даваме куп пари за скъпи балсами, маски, спрейове с едничката цел да постигнем страхотна коса, но без последващ удовлетворяващ резултат, е доста голям.

Експертите са категорични, че има много важен момент, който всички пропускат и това е пилингът. Коафьорът на звездите Кристоф Робин разкрива най-важните неща, които трябва да знаете преди да пристъпите към ексфолирането на кожата на главата.

За всички типове коса

Какъвто и да е вашия тип коса, без проблем може да се възползвате от процедурата. Кристоф обяснява, че "ексфолирането на скалпа облекчава сърбежа и дразненето, както и намалява омазняването на корените". Освен това, "всички страдат от натрупването на продукти, които използваме, защото повечето шампоани и балсами съдържат доста силикон, който не винаги се измива. Затова трябва да заложите на продукт, който да подпомогне почистването на натрупаните продукти на скалпа на главата", обяснява той.

Подпомага оформянето на косата

Експертите са категорични: колкото по-чиста е нашата коса, толкова по-податлива е на оформяне по време на сушенето със сешоар. "Скрабът минимизира силиция, натрупан по скалпа и може да удължи свежестта на косата", разкрива Кристоф.

измиване на косата

Косата ви става по-здрава

Масажът на скалпа стимулира растежа на косата, а това несъмнено ще я направи много по-здрава и блестяща. "Чрез премахване на мъртвите клетки на кожата на главата, тя започва да диша по-добре", обяснява звездният коафьор.

Как правилно да ексфолирате скалпа

Нанесете продукта върху мокра коса и се концентрирайте масажа на скалпа – не много силно, но достатъчно, за да премахнете всички нечистотии. Това ще ускори кръвообращението и ще премахне остатъците от продукта. Добавете вода, за да се създаде пяна и изплакнете добре с вода. Кристоф предлага да продължите beauty ритуала с маска от корен от коприва, която допълнително ще заздрави и подхрани косата. Накрая оставете гривата си да изсъхне без да я третирате със сешоар, за да избегнете изсушаването.

DIY рецепта скраб

Домашният скраб, който сами сме приготвили непосредствено преди влизането си в банята, е най-доброто решение. Той е съвсем лесен за направа. Ето какво ви е нужно:

2 с.л. кафява захар
2 с.л. овесени ядки
2 с.л. балсам

Смесете всички съставки в една купа и масажирайте върху мокра коса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA