Както със случващото се в света на модата и красотата, така и при кулинарията новата година започва с определени тенденции. Какво ще е актуално да ядем, какво е по-добре да не ядем и какво всъщност ще ядем? Разказваме в следващите редове!
ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛКО ДА ЯДЕМ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА?
"М" КАТО МАНКАЙ
Има огромна вероятност за първи път да чувате думата манкай, но това е най-малкият зеленчук в света. Сам по себе си, той представлява водорасло, което обаче може да регулира холестерола и кръвната захар. Има неутрален вкус, съответно е идеално допълнение към някое бъдещо смути или гуакамоле.
"К" КАТО КУРКУМА
Това е подправка, която вече имате из кухненските си шкафове. Използването ѝ е склонно да намали възпалнителните процеси, да подобри паметта и да се бори срещу свободните радикали, допринасящи за стареенето на кожата. Може да я добавите към почти всичко, но внимавайте, защото е по-скоро на канелата.
"С" КАТО СЕМЕНА ОТ НАР
Като мощен антиоксидант, семената от нар могат да предпазят клетките ви от увреждане и да помогнат за предотвратяване на редица заболявания. Съдържат витамин С, витамин К и фолиева киселина, а и са чудесен заместител на бананите в сутрешната купа с овесени ядки.
"Ч" КАТО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ
Не, те не са само съставка на лекарства за инфекция на пикочните пътища. Пълни са с витамини и поддържат здравословното функциониране на червата. Опитайте ги с кисело мляко или дори в десерти, подобни на чийзкейк.
"Б" КАТО БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
Вярно, че първата част от словосъчетанието променя абсолютно всичко, но експертите предполагат, че през 2022 г. търсенето на безалкохолни коктейли и напитки ще се увеличи поне двойно. Интересно какви биха били причините за това.
"К" КАТО КАРТОФЕНО МЛЯКО
Да, звучи страшно гнусно и вероятно не предполагате, че мляко може да се направи от картофи, но през миналата година на няколко пазара в Европа и Китай започва да се появява тази алтернатива, направена от варени картофи и водата, в която са варени. Може би все пак ще се придържаме към бадемовото, как мислите?
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕТО КАК ДА НАПРАВИТЕ ВСЯКА ХРАНА ПО-ПОЛЕЗНА, ОТКОЛКОТО Е
"М" КАТО МОРСКИ ДАРОВЕ
Простата истина е, че повечето от тях се приготвят страшно бързо, лесно и се получават неимоверно вкусно. През 2021 г. търсенето на рецепти за риба и други морси дарове е било с около 104% повече в сравнение с предната. Нека започнем с тази страхотна рецепта за сьомга.