Принц Хари разкри защо е в лоши отношения със семейството си

Той е категоричен, че автобиографичната му книга няма нищо общо.

Ася Иванова
Ася Иванова 26 юли 2024

Фотография: Profimedia

През 2023 година принц Хари издава автобиографията "Резервният", която предизвика небивал скандал. Разкритията в нея, свързани с кралското семейство, успяха да ядосат мнозина. Принцът обаче е категоричен, че не това е причината той да е във влошени отношения с близките си.

Хари споделя, че съдебните дела, които заведе срещу британската таблоидна преса, са основната причина за разпадането на отношенията му с кралското семейство. "Това със сигурност е основната причина", казва Хари в документалния филм Tabloids on Trial. Той продължава със съдебните битки срещу медийната компания News Group Newspapers, собственост на Рупърт Мърдок, и издателя на Daily Mail в две отделни дела. Той ги обвинява, че са участвали в незаконни дейности и нахлуване в личния му живот.

принц хари в предаване

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРАЛСКИЯТ ДВОР: ХАРИ Е ЗАПЛАХА ЗА КОРОНАТА

"Вярвам, че една публична личност трябва да прави подобни неща в името на доброто, но аз имам и свои, лични причини. За мен мисията продължава, но тя предизвика... част от разрива," казва той.

Освен това Хари е категоричен, че именно британските медии са виновниците за смъртта на майка му - принцеса Даяна, която загина в автомобилна катастрофа през 1997 г. Той обвинява медиите и за  враждебни и расистки нападки срещу съпругата му Меган Маркъл, което води до решението им да се откажат от кралските задължения и да се преместят в Калифорния през 2020 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA