Чарлз III разкри докъде е с битката с рака

Монархът на Великобритания все по-често поема публични ангажименти.

Ася Иванова
Ася Иванова 23 август 2024

Фотография: Profimedia

Борбата с рака е огромно изпитание за всеки човек с подобна диагноза, а когато си обществена личност може да се окаже още по-голямо предизвикателство. Имено такова е за Крал Чарлз III, който не само трябва да се бори с тежката болест, но и трябва да продължи с официалните си задължения на монарх.

Британският крал се държи подобаващо и не показва слабост по време на събитията, на които трябва да присъства. Той направи рядко изказване относно своето здравословно състояние. Запитан как се справя с продължаващото лечение на рак, той отговори: "Не съм много зле." 

Чарлз III

75-годишният мъж беше диагностициран с неназована форма на рак през февруари. Въпреки че оттогава е подложен на лечение, Чарлз само от време на време споделя новини за здравето си с обществеността. През май той сподели, че е загубил усещането си за вкус по време на химиотерапията, но не разкри дали ефекта ще е временен. Малко преди това той се върна към обществените задължения, след като прекара известно време в лечение и възстановяване в онкологичния център на лондонската болница Macmillan University College.

Кейт Мидълтън и Уилям

И докато Чарлз III обявяваше завръщането си към публичните ангажименти в края на април, принцесата на Уелс Кейт Мидълтън разкри, че също се бори с тежката диагноза рак. Тя си взе почивка от почти всички мероприятия, за да се лекува. Изглежда лечението върви добре, тъй като напоследък все по-често можем да я видим. Кейт, заедно с принц Уилям, присъстваха на Уимбълдън през юли, докато тя също направи изненадваща поява във видео по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

"Мисля, че единството на семейството е от ключово значение. Харесва ми, че кралското семейство се подкрепя взаимно и продължава напред", сподели по-рано херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън пред Hello.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA