Уилям и Хари се събраха на семейно събитие

Двамата братя присъстваха на погребението на чичо си.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 август 2024

Фотография: Profimedia

Изглежда нищо друго не може да събере принцовете Уилям и Хари на  едно място, освен скръбта.

Двамата братя присъстваха на погребението на своя чичо - лорд Фелоуз, което се състоя по-рано тази седмица в английския град Снетишам, разположен в графство Норфолк. А това било изненада за мнозина. Присъствали споделят, че до последно не са очаквали Хари да дойде на погребението, тъй като смятали, че няма да успее да дойде. 

Лорд Фелоуз бе женен за лейди Джейн Спенсър, по-голямата сестра на Даяна. През 1990 г. той стана личен секретар на кралица Елизабет II и заемаше този пост до 1999 г.

уилям и хари преди и сега

Това е второто семейно събитие, на което двамата братя присъстват след като баща им - Чарлз III, бе коронясан през май 2023 г. И въпреки че отново били заедно под един покрив, приближен до кралското семейство разкрива, че двамата не са си разменили и една дума. "Уилям и Хари бяха там, но не ги видяхме да разговарят помежду си, държаха се на разстояние един от друг".

Пропастта между двамата братя идва много отдавна и с годините ставала все по-сериозна. След скандала с принц Хари през далечната 2005 г., когато той е зансет на парти с нацистка униформа, той трябва публично да се извини, докато Уилям се измъква от ситуацията чист. "Това накара Хари да се почувства отчужден. Приятелите му си спомнят, че не си е говорил с Уилям и е имало доста сериозен разрив между братята по онова време – какъвто беше след "Срама с наркотиците" от 2002 г., когато Хари за първи път започна да осъзнава цената на това да играе функционална изкупителна жертва", посочва кралският биограф Робърт Лейси в книгата си "Битката на братята". Той разкрива, че Хари и приятелят му Гай Пели поели вината за "дивите лудории" в кръчмата Rattlebone, "когато истинският лидер на Rattlebone беше Уилям".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA