Какво провокира напрежение между Наоми Кембъл и Анна Уинтур?

Главният редактор на Vogue предизвика супермодела в своята реч на наградите Fashion Show & Style Awards.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 септември 2024

Фотография: Profimedia

Наоми Кембъл успя истински да ядоса Ледената кралица Анна Уинтур и между двете възникна сериозно напрежение малко преди Седмицата на модата в Ню Йорк.

Супермоделът бе удостоена с отличието за модна икона на 17-те годишни награди Fashion Show & Style Awards, организирани от агенцията Harlem's Fashion Row в Ню Йорк. Главният редактор на сп. Vogue трябваше да връчи наградата на Кембъл. Тя обаче закъсня, а за жена със стриктен график като Уинтур това е недопустимо. Тя не направи компромис да изчака пристигането на Наоми и се качи на сцената. "Аз съм много точен човек и имам честта да представя тази вечер на някой, който често закъснява", каза тя на публиката.

Анна Уинтур

Уинтур също така определи модлът като "един от най-безстрашните хора, които познавам", добавяйки, че смелостта й "е била очевидна от самото начало на кариерата й, когато е започнала да говори истината за неравенството и несправедливостта." Комплиментите обаче явно бяха само привидни. "Мога да ви кажа, че това безстрашие може да бъде... о, какво да кажа? Доста вълнуващо?"

След това Уинтур предаде щафетата на Самира Наср, главен редактор на Harper's Bazaar, която реално връчи наградата на Кембъл. Самата Анна демонстративно напусна събитието и се отправи към US Open.

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл не остана длъжна на Уинтур. По време на речта си, та нарече главният редактор на Vogue "другата дама". "Всичко е предназначено да се получи така, както трябва да се получи". Не беше мой избор да ме представя другата дама. Предпочитам тази", каза Кембъл, посочвайки Наср.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA