Тейлър Суифт счупи всички рекорди на видео наградите на MTV

Поп дивата си тръгна със седем статуетки.

Ася Иванова
Ася Иванова 12 септември 2024

Фотография: Profimedia

Тейлър Суифт взе най-желаната награда за вечерта на видео музикалните награди на MTV (VMA), счупвайки няколко рекорда с победата.

Поп звездата спечели в категорията за най-добър видеоклип на годината за песента си "Fortnight", с участието на Post Malone. Песента им донесе още четири отличия, включително за песен на лятото и за най-добра режисура на Тейлър Суифт.

След връчването на трофея от водещата на VMAs Megan Thee Stallion, Суифт се качи на сцената, за да сподели признателността си към своите фенове и към всички, които помогнаха за създаването на музикалния видеоклип, включително Post Malone, Итън Хоук и Джош Чарлз (който направи епизодични роли във видеото), операторът/DP Родриго Прието и дизайнерът на продукцията Итън Тобман.

"Режисирането на това видео, монтажът и написването му беше най-прекрасното изживяване. И това е заради всички хора, с които трябваше да работя", каза тя по време на речта си. "Това видео изглежда много тъжно, когато го гледате, но всъщност беше най-забавното за създаване", каза още Тейлър. Тя похвали "специален човек в живота си" (нейния приятел Травис Келси), който през цялото време е бил до нея на снимачната площадка, а вечерта я аплодираше в публиката. 

Видео наградите на MTV'24 - Тейлър Суифт, Пост Малоун и т.н

"Нещото, което винаги ще помня, е че когато завършех всеки дубъл и кажа "режи", просто очаквах да чуя някой да ме аплодира от другия край на студиото. И този един човек беше моето гадже Травис", сподели певицата, което предизвика писъци от публиката. "Всичко, до което се докосне този човек, се превръща в щастие, забавление и магия, така че искам да му благодаря."

Суифт победи и в категориите за артист на годината и за най-добър поп видеоклип. Тя спечели общо седем VMA награди тази година, което доведе до общо 30 отличия за цялата й кариера. По този начин тя изравни отличията на Бионсе и двете вече притежават общо 30 статуетки от видео наградите на MTV.

Видео наградите на MTV'24 - Сабрина Карпентър

За песен на годината беше избрана "Espresso" на Сабрина Карпентър, като за нея това е първата награда от видео наградите на MTV. Визията на певицата предизвика истинска сензация, тъй като тя се появи на червения килим с рокля, която Мадона е носела през 1991 г. за наградите "Оскар". 

Първа награда на VMA взе и Чапъл Роан, която бе отличена за най-добър нов изпълнител. Певицата Лиса от кей поп групата "Блекбинк" спечели за най-добър кей поп видеоклип за самостоятелната си песен Rockstar. Тайла победи в категорията Afrobeats за Water, а бразилската певица Анита бе отличена за най-добър латино видеоклип за Mil Veces. Еминем също напомни за себе си, вземайки наградите за най-добро хип-хоп видео и най-добри визуални ефекти.

Видео наградите на MTV'24  - Кейти Пери

Кейти Пери бе отличена със статуетка за Michael Jackson Video Vanguard - еквивалент на MTV за награда за цялостно творчество. Тя й бе връчена от нейната половинка Орландо Блум, който не пропусна да отбележи колко се гордее с нея.

За най-добро рок видео получи статуетка Лени Кравиц, който бе отличен за последния си сингъл Human. Той посвети наградата на покойната си майка, като сподели, че последната им публична поява заедно е именно на видео музикалните награди на MTV.

Видео наградите на MTV'24 - Лени Кравиц

Водещата на церемонията Megan Thee Stallion също бе отличена на наградите за две от своите песни. Видеата на Били Айлиш, Дуа Липа, SZA и Бенсън Буун също бяха сред наградените.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA