Принц Уилям проговори за болестта на Кейт

Той сподели, че й предстои дълъг път до пълното й възстановяване.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 септември 2024

Фотография: Profimedia

След трогателната изповед на Кейт Мидълтън относно борбата й с тежката диагноза рак, принц Уилям разкри как се чувства съпругата му.

По време на посещението си в Уелс, той сподели, че принцесата на Уелс е завършила курса си по химиотерапия, но й предстои дълъг път до пълното й възстановяване. Той увери тълпата, която го посрещна пред Swiss Valley, че Кейт остава силна и решена да се пребори с болестта.

"Тя се чувства добре и е изпълнена с надежда за бъдещето, но борбата не е приключила. Предстоят месеци на рехабилитация и адаптация към новия й живот след лечението", сподели Уилям, отбелязвайки, че е трогнат от подкрепата, която семейството му е получило.


Самата принцеса сподели трогателно видео в социалните мрежи, в което обяви края на своето лечение. Клипът е заснет в дома им в Норфолк, където Кейт прекарва време с децата им Джордж, Шарлот и Луи, преди началото на учебната година. "Трудните моменти ни учат да ценим малките радости и любовта в живота ни", каза Мидълтън.

Принцесата на Уелс сподели, че се лекува от рак в края на март. Тя е чула тежката диагноза месеци по-рано, когато й бе направена коремна операция. Кейт се посвети на своето лечение и отмени почти всички свои публични ангажименти. Сега обаче се очаква да се завърне и до края на годината ще я видим на няколко важни събития, включително традиционния коледен концерт, организиран от нейната фондация.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA