12 потенциални претендента за наградите "Оскар" 2020

Това са филмите, които имат всяко основание да получат Наградата на филмовата академия на САЩ.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 декември 2019

"Бомба със закъснител"

Шарлийз Терон, Марго Роби и Никол Кидман влизат в главните роли на една от най-дългоочакваните продукции за годината. Лентата проследява сексскандала в медийната империя FOX News и животът на трите жени, които успяват да се преборят с личните си демони. 

"Джуди"

Рене Зелуегър дълго време чакаше своето завръщане на големия екран. Участието ѝ в биографичния филм на Рупърт Голд има всяко основание да предполагаме, че актрисата може да грабне статуетката за Най-добра актриса. Филмът е един интимен портрет на великата Джуди Гарланд в последната година от живота ѝ, а Рене се справя с ролята повече от великолепно.

"Да свалиш Уолстрийт"

Hustlers предлага на зрителите една история за истинското приятелство, разказана от звезден актьорски състав чрез невероятна игра и хитова музика. Само няколко дни след появата на "Да свалиш Уолстрийт" в киносалоните, името на Джей Ло бързо се нареди сред потенциалните фаворити за награда на Академията, а ние няма как да не се съгласим, че е напълно заслужено.

"Parasite"

Един трагикомичен трилър за класовата система в Корея, който бързо се превърна във фаворит на големите филмови фестивали. С предстояща премиера в началото на следващата година, представителите на азиатското кино за пореден път доказват, че могат да правят добри проекти, които да бъдат оценявани в световен мащаб.

"Имало едно време в Холивуд"

Още с дебюта на лентата в Кан през май, новият филм на Тарантино успя да събере милиони позитивни отзиви. Брад, Лео и Марго най-вероятно ще получат номинации за актьорската си игра в това любовно писмо към стария Холивуд, а ако Куентин не се включи в надпреварата с други добри режисьори, бихме били много изненадани.

"Джоджо заека"

Една от най-хитовите ленти в тазгодишното издание на "Киномания" има всичко необходимо, за да се окаже сред номинираните филми за "Оскар" през 2020 г. Филмът е хаплива сатира, която разказва повече за мисленето по времето на Втората световна война, а актьорите успяват да придадат изключителна емоционална наситеност на своите образи.

"Жокера"

Едва ли има някой, който все още не е гледал "Жокера". Филмът може да се похвали с невероятното екранно превъплъщение на Хоакин Фикинс в главната роля и над 900 000 000 долара в световния боксофис. Вече има слухове, че екипът обмисля предложението за развиване на трилогия, но преди това ще стане ясно колко точно номинации (и награди) ще отнесат вкъщи.

"Брачна история"

Трогателната история проследява развода на една двойка, която се бори за попечитетлството над сина си и разсъждава за взаимоотношенията си. Скарлет Йохансон и Адам Драйвър определено имат потенциал да грабнат статуетка за главните си роли в продукцията, но поддържащата роля на Лора Дърн е сред един от елементите, които правят най-силно впечатление в драмата на Netflix.

"Пълно ускорение"

Биографичният филм за съперничеството между Ford и Ferrari през 60-те се превърна в един от големите хитове на годината. Крисчън Бейл и Мат Деймън са в главните роли, а рейтингът от 92% в Rotten Tomatoes е достатъчно красноречив, за да включим лентата в нашите топ 12.

"Малки жени"

Реинкарнация на класическата история на Луиза Мей Олкът от 1868-а. Грета Геруиг е името, което стои зад продукцията и няма как да не бъдем развълнувани за голямата премиера. Звездният каст е само един от факторите, които ни наведоха на мисълта, че "Малки жени" е сред фаворитите за награда "Оскар", а под "звезден" разбирайте Ема Уотсън, Тимъти Шаламе и Мерил Стрийп и много други екранни любимци.

"A Beautiful Day in the Neighborhood"

Том Ханкс влиза в образа на един циничен автор, който се съгласява да напише материал за известния журналист Фред Роджърс. След тяхната среща обаче, животът му се променя напълно. Премиерата на лентата в България ще бъде в края на януари, а дали ще попадне сред номинациите за "Оскар", предстои да разберем няколко седмици по-рано.

"Ирландецът"

Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши под режисурата на Мартин Скорсезе. Когато имената говорят сами за себе си, на нас не ни остава нищо друго освен да очакваме да видим "големите" сред големите победители.

Церемонията по връчването на наградите "Оскар" винаги е сред най-звездните и бляскави събития в светския календар. Преди обявяването на номинациите, което ще се случи на 13 януари, ние подготвихме класация с най-големите фаворити във филмовата индустрия за изминалата година. Сред тях добавихме и няколко, които предстои да видим в началото на следващата. Статуетките, превърнали се в нарицателно за всички продукции, успели да впечатлят и най-претенциозните вкусове сред аудиторията, предстои да бъдат раздадени за 92-ри път на 9 февруари в Лос Анджелис. Кои са вашите фаворити за голямата награда?

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA