Вършим "Благи деяния" и печелим страхотни награди

Премиерата на лентата е на 6 септември.

Ася Иванова
Ася Иванова 03 септември 2024

Фотография: Форум филм

Благи деяния на виртуозния Йоргос Лантимос излиза в киносалоните на 6 септември. Режисьорът обединява сили с дългогодишния си творчески партньор – сценариста Ефтимис Филипу (Кучешки зъб, Омарът, Убийството на свещения елен), с когото ни канят на ново необикновено и изключително провокативно кинопътешествие, изследващо темите за властта, контрола, свободната воля и динамиката на човешките взаимоотношения.  

Игра с филма Благи деяния

Гид в това необикновено пътешествие ще бъде самата Ема Стоун, която спечели "Оскар" за предния филм на Лантимос -"Клети създания". 

Благи деяния ни запознава с мъж без право на избор, който се опитва да поеме контрола над собствения си живот; с полицай, който е разтревожен, че изчезналата му в морето съпруга се е завърнала, но сякаш нещо в нея не е същото; и с жена, решена да открие конкретен човек със специални способности, на когото е предопределено да се превърне в изумителен духовен водач.

Игра с филма Благи деяния

Лантимос освен режисьор на Благи деяния, ще бъде и сценарист наравно с Ефтимис Филипу (Омарът, Убийството на свещения елен, Кучешки зъб). Продуценти са Ед Гийни и Андрю Лоу, Кася Малипан и Йоргос Лантимос. Актьорският състав включва освен Ема Стоун, и Джеси Племънс, Уилям Дефо, Маргарет Куали, Хонг Чау, Мамуту Ати, Джо Алуин и Хънтър Шейфър и др. Всеки един от тези отлични актьори влиза в различен образ в три отделни истории, обединени от идейно-тематичното послание на Благи деяния.

С приятелите ни от Форум Филм България този път ще зарадваме трима от вас с 1 двоен кинобилет за филма и 2 броя от книгата "Клети създания", посветена на едноименния филм.

Игра с филма Благи деяния

Играта и всички условия ще откриете в нашата официална Facebook страница, крайният срок за участие е 08.09. включително. Победителите ще изтеглим и обявим след 09:30 ч. още на следващия ден.

Вършим Благи деяния от 6 септември само в кината.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA