Фотография: Pexels
С настъпването на празничния сезон, няма по-добър начин да създадете настроение от добре приготвен коктейл в ръка.
Независимо дали ще отпразнувате настъпването на Новата година с приятели или ще се насладите на уютно време у дома, тези пет коктейла ще добавят стил и елегантност на всяко събитие. Подготвили сме за вас рецепти, които съчетават класически аромати с иновативни нотки – перфектни за празнуване с вкус и настроение!
НЕГРОНИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
30 мл джин
30 мл Кампари
30 мл сладък вермут
Лед
Портокалова кора (за гарниране)
КАК ДА ГО ПРИГОТВИМ:
Напълнете чаша с лед. Изсипете джина, Кампари и сладкия вермут в чашата. Разбъркайте добре с лъжичка, за да се комбинират съставките.Гарнирайте с кора от портокал, като я поставите в чашата или я използвате, за да придадете аромат.
КЛАСИЧЕСКИ ПУНШ С ЧЕРВЕНО ВИНО
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 мл червено вино
100 мл портвайн
1/4 чаша захар
1 портокал, нарязан на кръгчета
1 ябълка, нарязана на кубчета
4-5 карамфилчета
1 канелена пръчка
КАК ДА ГО ПРИГОТВИМ:
В голям съд комбинирайте виното, портвайна и захарта, след което загрейте на слаб огън, без да завирате. Добавете плодовете и подправките и оставете да се готви за около 10-15 минути. Сервирайте горещо с малко плодове в чашите.
ШОКОЛАДОВО МАРТИНИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
50 мл водка
25 мл шоколадов ликьор (например Baileys Chocolate Luxe)
25 мл сметана
Лед
КАК ДА ГО ПРИГОТВИМ:
В шейкър добавете всички съставки с лед и разклатете добре. Прецедете в чаша за мартини и украсете с натрошен шоколад или какао.
КОКТЕЙЛ С ЯГОДИ И ШАМПАНСКО
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
100 мл ягодово пюре (или пресни ягоди)
150 мл шампанско
Лед
КАК ДА ГО ПРИГОТВИМ:
Направете пюре от ягодите, като ги пасирате или смачквате в купа. Сложете лед в чаша, добавете ягодовото пюре и долейте шампанско. Леко разбъркайте и сервирайте с една ягода като гарнитура.
КАРАМЕЛИЗИРАН БУРБОН С ОРЕХИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
50 мл уиски (бурбон)
15 мл карамелен сироп
1 чаена лъжичка смлени орехи
Лед
КАК ДА ГО ПРИГОТВИМ:
В чаша налейте бурбон, карамелен сироп и смлени орехи. Разбъркайте и добавете лед. Гарнирайте с парче карамелизиран орех и поднесете със стил.