НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА МЕСОТО: 500 гр. пилешки гърди / сол и черен пипер на вкус / 2 скилидки чесън / 1 ч.л. пресен или сушен розмарин / ситно настъргана кора от 1/2 лимон / 2 с.л. зехтин
ЗА СОСА: 6 скилидки чесън / 1/4 ч.л. червен пипер / 1/2 к.ч. пилешки бульон / 1 с.л. пресен лимонов сок / 4 с.л. масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Предварително загрейте фурната до 220°.
2. Подправете пилето със сол и черен пипер. В малка купа комбинирайте чесъна, розмарина, лимоновата кора и 1 супена лъжица олио и след това нанесете равномерно върху филето.
3. Запечатайте в тиган за около 6 до 8 минути, а след това преместете във фурната и гответе за още около 20 минути, докато придобие златист загар.
4. В тиган разбъркайте ситно нарязания чесън и червения пипер. Добавете пилешкия бульон, заедно с лимоновия сок и маслото. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Изсипете соса върху пилето или го сервирайте отстрани, заедно със свежа салата.