Бърз и вкусен обяд: Ризото с лимон и сьомга

Приготвя се бързо, получава се изключително вкусно и... всъщност какво повече да искаме от един обяд?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 септември 2020

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава лук, нарязана на ситно / 2 с.л. зехтин / 350 г ориз / 1 скилидка чесън, нарязана на ситно / 200 г пушена сьомга / 100 г маскарпоне / 3 с.л. лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Запържете лука в зехтина за около 5 минути. След това добавете ориза и чесъна и разбърквайте непрекъснато в продължение на 3 минути.

2. Изсипете 50 г маскарпоне и бъркайте от време на време, докато съставките поемат сиренето. 

3. След това добавете нарязаната сьомга, останалата част от маскарпонето и лимоновия сок. 

4. Оставете да се готви до готовност (около 20 минути) и сервирайте с чаша хубаво розе!

ОЩЕ СВЕЖИ ИДЕИ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA