
И ако това не е шоколадовият десерт от мечтите ви...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блатовете: 2 яйца / 100 г захар / 200 г брашно / 100 мл. сладка сметана / 100 г орехи / 3 пакетчета ванилия / 2 с.л. какао
За крема: 300 г заквасена сметана / 375 г крема сирене / 200 г рикота
За глазурата: 150 мл. сладка сметана / 200 г млечен шоколад / плодове за украса (по избор)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Продуктите за блата се добавят поетапно в голяма купа и разбъркват до получаването на хомогенна смес.
2. Разделете сместа на три и печете блатовете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
3. Разбъркайте заквасената сметана, крема сиренето и рикотата (задължително на ръка) и добавяйте между вече изстиналите блатове.
4. За глазурата изсипете течната сметана в малка тенджера и към нея добавете парчетата от млечния шоколад, докато се разтопят напълно и се получи гладка смес. Покрийте тортата с глазурата и сложете в хладилник за 5-6 часа.
5. Украсете с плодове и ядки по избор, сервирайте със студен коктейл. Нека отпразнуваме последните дни от лятото!