Зеленчукова крем супа с тиква и домашни крутони

Ужасно лесна, достатъчно семпла и страшно вкусна - какво повече да искаме от една рецепта? Отговорът е "нищо".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 октомври 2020

Намираме се в сезона на тиквите, така че не може да ни обвините, че прибягваме към вкусни рецепти с тяхно присъствие. Тази определено няма да ви накара да съжалявате!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 3 моркова / 3 картофа / 400 г тиква / сол / олио / черен пипер/ мащерка/ 900 мл. прясно мляко / 300 г козе сирене (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. В достатъчно голяма тенджера сварявате морковите, картофите и тиквата.

57

2. След като свалите от котлона, внимателно пюрирате зеленчуците до получаване на хомогенна смес, към която се добавя топлото прясно мляко.

3. Добавете сол, олио, черен пипер и мащерка в желано от вас количество. Може да сложите и различни други пресни подправки, които имате подръка. По желание е и настърганото козе сирене. Препоръчваме!

Как да приготвите крутоните? Нарязвате на кубчета 4 филии хляб, подправяте с риган, мащерка, черен пипер и 3 супени лъжици зехтин. Печете около 10 минути в предварително загрята на около 200 градуса фурна или до постигане на желания от вас загар. Сервирате с топлата супа!

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA