![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/26/2630c285e8e64a1e84c913d3bae9117f.jpg?quality=85&404=default&v=02)
И най-здравословните режими трудно могат да ни откъснат от мислите за пицата, пастата и всички изкушения, които италианската кухня носи със себе си. Тази паста ще ви развълнува, очарова и накара да мечтаете - за слънчев Рим, за времето, когато всичко бе просто и елегантно...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 300 г пармезан • 200 г ементал • 100 г синьо сирене • 250 г крема сирене • 300 г топено сирене • 150 г гауда • 600 мл. сметана • мащерка, босилек, риган и сол • паста по избор
![597](/Content/ImagesDatabase/95/95f2b3d581bb462aaa5f48cc8a02b135.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Сварете пастата (ако имате нерви, възможност и време - може да я приготвите и вкъщи) в подсолена вода за около 10 минути.
2. В голяма тенджера затоплете сметаната за 2 минути, след което прибавете на дребни парчета всички видове сирена (без пармезана).
3. След като сместа започне да ври, добавете мащерката, босилека, ригана и сол на вкус, и разбъркайте, докато не се получи напълно гладка смес.
4. Добавете вече сварените спагети и разбъркайте заедно за още 2-3 минути.
5. Сервирайте с настърган пармезан и чери домати. Voilà!