Ако обичате сладките десерти, които не са толкова сладки, значи сте на правилното място.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 50 г брашно • 3/4 ч.л. бакпулвер • 80 г ситно смлян шамфъстък • кора от 2 лимона • 100 г бадемово брашно • 150 г масло • 150 г пудра захар • 3 яйца • гръцки йогурт
• 55 г пудра захар • сок от 2 лимона • 50 г шамфъстък
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разбъркайте брашното, бакпулвера, смления шамфъстък, лимоновата кора и бадемовото брашно в купа.
2. Смесете маслото и захарта. Разбивайте на средна скорост за около 4 минути.
3. Добавете яйцата едно по едно и бъркайте, докато сместа стане гъста и бледа.
4. Прибавете сухите съставки към течните такива и печете в предварително загрята на около 180 градуса фурна за 40-50 минути.
5. Поставете захарта и лимоновия сок в малък тиган и разбъркайте до пълното ѝ разтваряне. Добавете шамфъстъците и оставете да заври.
6. Залейте вече изстиналия блат с топинга и сервирайте с гръцки йогурт или ванилов сладолед.