Сезонът на тиквите е тук! Първата рецепта, която ще опитаме с тяхно участие - също.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 2 ½ ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода за хляб • 1 ч.л. бакпулвер • 1 ч.л. канела • ½ ч.л. индийско орехче • ½ ч.л. сол • 1 ½ ч.ч. захар • ½ ч.ч. масло • 1 ч.ч. пюрирана тиква • 1 яйце • 1 ч.л. ванилия • пудра захар (по желание)
ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ТОЗИ УИКЕНД
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разбъркайте брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта в купа.
2. Захарта и маслото разбийте с миксер на средна скорост. След това добавете пасираната тиква, яйцето и ванилията.
3. Постепенно прибавете сухите съставки и оставете тестото за 3-4 часа в хладилника.
4. Изпечете бисквитките (оформете според желаната от вас големина) в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 11-12 минути.
5. След охлаждане може да оваляте в пудра захар. Или да залеете с шоколад! Прекрасно, прекрасно, прекрасно.