Сладки картофи със сос от нахут и цедено мляко

Закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, стават за всеки период от деня.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 януари 2022

Ако обичате сладки картофи и ги приготвяте повече от веднъж годишно, то сигурно изпитвате желание да им подарите ароматен update. Ние го правим вместо вас.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

• сладки картофи 4 с.л. зехтин 1 ч.л. кимион 1/2 ч.л. риган 1 ч.л. босилек 1/2 ч.л. сладък червен пипер • моцарела 

1/2 ч.ч. хумус  сокът от 1 лимон  3 скилидки чесън, нарязани ситно  зехтин  сол  черен пипер  150 г цедено мляко

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПИЛЕТО С МЛЯКО, ГРАДИНСКИ ЧАЙ И ЦИТРУСИ НА КОРТНИ КОКС

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Нарежете сладките картофи на равни лентички, подправете с всички изброени подправки.

2. Залейте със зехтин и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути. Или до постигането на желания загар. Поръсете с моцарела.

3. Съставките за соса смесвате заедно в купа и използвате за готовите картофи. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA